14 april: Landelijke Immaterieel erfgoeddag in Woerden

Woerden

Congres jongeren - overleg

Borgen is delen

Op zaterdag 14 april vindt de landelijke IE-dag (Immaterieel Erfgoeddag) plaats. De dag is bedoeld voor gemeenschappen, groepen en individuen die een vorm van immaterieel erfgoed in het Netwerk, de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland of het Register van Inspirerende Voorbeelden van Borging hebben bijgeschreven.

Het thema van de dag is Borgen is delen. UNESCO vindt uitwisseling van kennis en ervaringen op het gebied van borging heel erg belangrijk. Van veel gemeenschappen horen wij ook dat zij dat heel belangrijk en ook leuk vinden. Daarom staat deze dag in het teken van delen.

Programma

In de ochtend praten we plenair bij over lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen. Daarna splitsen we op in groepjes voor deelsessies in de ochtend en middag op het gebied van lokale financiering, film je immaterieel erfgoed, controversieel erfgoed, internationaal voordragen in de praktijk en een communicatie/PR plan maken. In deze sessies vertellen gemeenschappen over hun eigen ervaringen en is ruimte om je eigen ervaringen te delen.

In de middag zijn er meet & greets met een aantal immaterieel erfgoedgemeenschappen. Zij vertellen in de ochtend tijdens hun pitch wie ze graag willen ontmoeten of met wie ze graag kennis delen.

Lees hiernaast het volledige programma. Deelname kost € 15 inclusief koffie, thee, lunch en borrel. Opgeven kan door het inschrijfformulier te mailen naar erfgoedzorg@immaterieelerfgoed.nl.