Internationale conferentie en expertmeeting over musea, immaterieel erfgoed en participatie in Palermo Italie

In november 2017 startte het Europese Intangible Cultural Heritage and Museums Project (IMP). Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is als partner betrokken. IMP geeft musea de kans om over de grenzen heen kennis te delen en perspectieven te ontwikkelen over immaterieel erfgoed. Wat kan immaterieel erfgoed toevoegen aan musea? Wat kunnen musea betekenen voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed? Hoe wordt dit (elders) in de praktijk gebracht, en welke inspirerende handvatten en praktijktools zijn er nodig?

Op 27 en 28 februari vindt in het Italiaanse Palermo een internationale conferentie en expertmeeting plaats over Immaterieel Erfgoed, Musea en Participatie.

Lees hier meer over het project.