Carolina Verhoeven

Oprichtster- eigenaar

Contactpersoon

Carolina Verhoeven

Eikensingel 30 8433 JK Haulerwijk +31683272405 Facebook : Culinairerfgoedcentrum

Betrokkenheid

Stichting Culinair Erfgoed Centrum is ontstaan uit een museum en kenniscentrum van Nederlands culinair erfgoed, en stelt zich ten doel voor het nationale en internationale publiek te zijn.

Een representatief overzicht te geven van eet en conserverings- cultuur, niet alleen in Nederland maar dit ook wereldwijd, tevens de geschiedenis van het conserveren van voeding in woord en beeld tonen. Het bewaren en beheren van culinair erfgoed met zijn tradities in het conserveren van voeding in de breedste zin van het woord.

Dit impliceert dat Stichting Culinair Erfgoed Centrum materiële voorwerpen vanuit de plattelands keuken bewaart, beheert, conserveert, restaureert, wetenschappelijk onderzoekt en verzamelt.
Sinds 1982 beijvert Stichting Culinair Erfgoed Centrum het in praktijk brengen van tradities en gewoonten rond om voeding en de culinaire levensloop van de mens.

Inmiddels hebben wij in 2014 het conserveren “wecken “ als Immaterieel erfgoed bij UNESCO in beeld gebracht en de hoop is om in 2024 het als internationale conserveren ook bij UNESCO onder te brengen.