Carolina Verhoeven

Eig/dir

Carolina Verhoeven

Betrokkenheid

Stichting Centrum Culinair Erfgoed  2018

Werken met een deskundig team op het gebied van het conserveren van voeding.

Wij  zijn niet alleen actief in Nederland,met in alle provincies hun specifieke conserveren van het eten op het platteland

Maar zijn ook wereldwijd actief.

Inmiddels zijn  in 43 landen het traditionele conserveren van voeding, traditionele methodes in woord en beeld gebracht.

Wij organiseren projecten in uiteenlopende landen als voorbeeld Siberië-Rusland-Vietnam- Benin-Suriname en in diverse landen gericht op economische duurzaamheid. Het sluit aan bij de bredere betekenis van immaterieel erfgoed voor sustainable development waar UNESCO recentelijk sterk de nadruk op legt.

Als Stichting Culinair Erfgoed Centrum  werken we ook samen met onze zusterorganisatie in België www.asg.be. Die voor ons als inspirerend voorbeeld diende.

Ons laatst georganiseerde evenement was in 2018 , 500 jaar de Stellingen in Ooststellingwerf waar we 500 jaar Culinaire geschiedenis uitbeelden.

Nu bereiden wij ons voor op het evenement in 2019

Een project levende geschiedenis in Noord-Nederland