Fred de Groot

adviseur gebruik van vuurwerken en springstoffen

Jonkerstraat 22
Waarland

Contactpersoon

Fred de Groot

Fred de Groot is eigenaar van fretan.nl©demolition advice. Al jaar en dag is hij één van de weinige binnen Nederland met een kennis op het gebied van toepassing van vuurwerk en springstoffen. Veel onderzoeken, destijds als gevaarlijke stoffen expert bij de politie heeft hij verricht, zoals bij de Ramp in Enschede etc. Maar ook grote evenementen staan op zijn conto: SAIL vuurwerken, grote shows in JC ARENA waarbij effecten gebruikt zijn. Als veiligheidskundige en tevens gediplomeerd springmeester weet jij waarover het gaat in dit soms complexe wereld van vuurwerken en springstoffen.

Betrokkenheid

fretan.nl©demoliton advice houdt zich al jaren bezig met het adviseren en begeleiden van onder meer het gebruik van chinees vuurwerk. Veelal vindt dit plaats op de 2e januari en het chinees nieuwjaar dat daarop volgt. Amsterdam kent een grote traditie in dit gebruik.

De z.g. Chinese rollen worden door een firma, die daarvoor een vergunning heeft, gecontroleerd afgestoken. De wijze waarop dit gebeurt is van groot belang voor deze gemeenschap.

Sinds 1980 is dit een terugkerende traditie in Amsterdam, maar ook langzaam in andere grote steden waar chinese een belangrijke plaats innemen binnen de samenleving.