Beschrijving

Het gaat de stichting Terebinth met name om de rituelen en gebruiken rond begraven en begraven worden, inclusief de bijbehorende symboliek. Daar hoort ook het materiële erfgoed bij: oude en nieuwe begraafplaatsen, historische grafmonumenten en andere gedenktekens.

Wij allemaal zijn betrokken bij dit erfgoed. Natuurlijk wordt niet iedereen begraven, maar ook hoe wij omgaan met urnen en asverstrooiing behoort tot ons immateriële funeraire erfgoed.

Onze begraafcultuur heeft een lange geschiedenis: van hunebedden, via grafvelden en urnenheuvels, naar het begraven volgens de christelijke regels - eerst in en om de kerk, later op de begraafplaats buiten de bebouwde kom. Tot de komst van de islamitische begraafplaats en de natuurbegraafplaats.

Terebinth
Oude Vest 231