IE-dag: Uitvoerende kunsten borgen voor de toekomst

Sfeerbeeld IE-dag

Beoefen jij immaterieel erfgoed dat gaat over zingen, dansen, vertellen, musiceren, theater of een andere vorm van uitvoerende kunsten? Dan is deze Immaterieel Erfgoeddag voor jou! Hoe kun je jezelf en je podiumkunst blijven vernieuwen en met de tijd meegaan? We gaan het hebben over nieuwe (onverwachte) samenwerkingen, mengvormen van kunsten en de nieuwe generatie aanspreken, maar ook over praktische vragen zoals het zoeken van financiering en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het werven van nieuwe vrijwilligers of het maken van lesprogramma's. En natuurlijk is er volop ruimte voor onderlinge uitwisseling. Aan het einde van deze dag ga je geïnspireerd naar huis en met nieuwe handvatten voor de borging van je immaterieel erfgoed!

Geef je hier op!

Locatie
Museum de Speelklok, Steenweg 6 in Utrecht (5 minuten wandelen vanaf Utrecht CS, routebeschrijving)

Programma

11.45-12.30: ontvangst met lunch

12.30-13.45: Welkom, kennismaking en muziek

14.00-15.00: Ronde 1 speeddate sessies met Francisca Priem en Sander Smeets van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Hans Noijens – specialist op het gebied van verenigingsondersteuning bij Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en Susanne Moed – projectleider Financiering van Cultuur + ondernemen & een muzikale rondleiding door het museum.

15.00-15.50: plenair vraaggesprek waarin verschillende erfgoedgemeenschappen hun ervaringen delen

16.00-16.45: Ronde 2 speeddate sessies en muzikale rondleiding

16.45-17.00: afsluiting

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen €15,-. Je ticket geeft toegang tot het museum en is inclusief lunch en andere versnaperingen. Aanmelden kan tot en met 8 oktober, geef je hier op.