Duurzaamheid Diversiteit UNESCO

Deze Kennisagenda biedt een overzicht van het onderzoeksprogramma dat het Kenniscentrum tussen 2021 en 2024 uitvoert. Ons onderzoek richt zich op de kansen en uitdagingen voor beoefenaars en beheerders van immaterieel erfgoed op het gebied van duurzaamheid en diversiteit. Met de resultaten van ons onderzoek willen we allereerst bijdragen aan de toekomst van het immaterieel erfgoed zelf: hoe ondersteunen we erfgoedgemeenschappen in het toekomst geven aan hun erfgoed? Bovendien willen we beter zichtbaar maken waar immaterieel erfgoed een belangrijke bijdrage kan leveren bij de aanpak van grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd: waar kan immaterieel erfgoed het verschil maken op het gebied van duurzaamheid en diversiteit?

Tegelijkertijd willen we onszelf als Kenniscentrum ook een spiegel voorhouden: hoe werken we als Kenniscentrum inclusief en waar kunnen we onze eigen inventarisatiemethodieken verbeteren?

Lees de Kennisagenda 2021-2024 hier.