14 november: Let's celebrate our heritage: the next 50

Het Werelderfgoedverdrag van Unesco bestaat vijftig jaar. Ons land ratificeerde het in 1992. Het is daarnaast tien jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden het UNESCO Verdrag inzake de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed bekrachtigde. Een mooie gelegenheid om de uitvoering van deze cultuurverdragen in samenhang te onderzoeken.

Hoe is materieel en immaterieel erfgoed in te zetten om mensen te verbinden en nader tot elkaar te brengen? Hoe kan erfgoed bijdragen aan de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan en wat zijn onze wensen voor de komende vijftig jaar?

Let's celebrate our heritage: the next 50
Datum: 14 november 2022
Locatie: Kasteel Woerden

Het hele programma is te vinden op de website van Unesco.

De Nederlandse Unesco Comissie en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via deze link.