Online training AVG

online

Mondelinge Geschiendenis Workshop

In 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingevoerd. Wat betekent deze wet voor de praktijk van jouw immaterieel erfgoed? Deze online training bestaat uit twee delen waarbij de tweede training een vervolg is op de eerste. Hij wordt gegeven op 16 mei en 8 juni door Joris Bijvoets, expert en oprichter van AVG Compleet, en start beide keren om 19.30 uur.  Deelname is gratis. De link naar deze training krijg je minimaal een dag van te voren.

Deel 1 - 16 mei 19.30 uur

Het eerste deel van deze training bestaat uit een uitleg over de AVG en belangrijke kenmerken van de wet. Wat zijn persoonsgegevens? Wat zijn grondslagen?Welke verplichtingen heb je als organisatie? Hoe regel je een datalek procedure en -register en de beveiliging van de gegevens?

Aan het einde van de eerste training krijg je als deelnemer een vragenlijst toegestuurd. Deze vragen vul je alleen of samen met anderen thuis in. Op deze manier ga je aan de slag met de kennis die je in de eerste sessie hebt opgedaan en pas je direct toe op jouw situatie.

Deel 2 - 8 juni 19.30 uur

In het tweede deel van de training wordt er uitgebreid ingegaan op de antwoorden van de vragenlijst. Hoe staan jullie ervoor op het gebied van AVG? Wat zijn nog moeilijke punten en wat gaat er al goed?

Aan het einde van de training heb je een goed beeld van wat de AVG inhoudt en van zaken waar jullie nog aan moeten werken.

Wil jij meer leren over de AVG? Meld je dan hier aan