André van Duin slaat eerste munt ter ere van 25 jaar Pride Amsterdam

persfoto_Eerste-Slag_25-jaar-Pride-Amsterdam

Vandaag, 29 juli 2021, heeft André van Duin ceremonieel de eerste munt geslagen ter ere van 25 jaar Pride Amsterdam. De plechtigheid vond plaats bij het Homomonument in Amsterdam. De munt is geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met Pride Amsterdam en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

De regenboogvlag, symbool voor de LHBTIQ+ gemeenschap, staat centraal bij deze munt. Op de voorzijde houdt een vuist de vlag strijdbaar vast om het emancipatoire karakter van het festival te weergeven. Op de zilveren uitgifte is de regenboogvlag met de hand ingekleurd. De achterzijde toont het logo van de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De munt is zowel in koper/nikkel, zilver als goud te verkrijgen en de munten zijn verkrijgbaar op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt. www.knm.nl

210729-113829-3781-RM-Ruben_May

De munt is na het Ambacht van Molenaar, het Diamantbewerken en de Circuscultuur de vierde munt in een serie uitgiften over immaterieel erfgoed.