Herman Jautze

directeur

's- Gravenhage
Zuid Holland

Contactpersoon

Arianne Jautze- Dekker

In het jaar 2003 is Arianne Dekker door interesse in de karakteristieke trekken die de mens heeft, begonnen met het fotograferen van kinderen en volwassenen in kleur en in zwartwit. Ze concentreerde zich in eerste instantie op het leren omgaan met de Nikon kleinbeeld fotocamera. Het ontwikkelen van de filmrol en het afdrukken van de foto’s werd daarom door derden gedaan. Vanaf 2004 werkt Arianne autonoom in eerste instantie onder de naam Visual Eye Talk. Zij heeft zich gespecialiseerd in het maken van documentaire foto’s en in het maken van portretten op locatie. Gedurende deze sessie legt zij de unieke trekken en de persoonlijkheid van het individu op negatief vast met de intentie hier een foto- document van te maken. Van oktober 2006 tot en met augustus 2009 heeft Arianne privé- onderricht gehad van Mich Buschman, professioneel fotograaf en docent aan de FotoVakSchool te Apeldoorn. Tevens is hij technisch redacteur bij het maandelijkse fototijdschrift ‘Focus’. Zij is door Mich opgeleid tot een professioneel analoog fotografe. Van het maken van een professioneel goede foto, het ontwikkelen van kleinbeeld film tot het afdrukken van de negatieven op foto- papier. Na elke foto- sessie worden in de donkere kamer de filmrollen ontwikkeld op de traditionele manier met chemie en de uiteindelijke foto’s afgedrukt. Door gebruik te maken van een filmrol kan de realiteit niet worden gemanipuleerd. Vanaf mei 2010 helpt Arianne mee in het fotovaklaboratorium New Color van Herman Jautze te ‘s- Gravenhage. Doordat zij van haar spel naar passie haar professie heeft gemaakt en nu met een middenformaat camera, de Hasselblad 500CM werkt, heeft zij in december 2016 een nieuw fotobedrijf opgericht, FotoZuiver.

Betrokkenheid

Kunnen toveren met licht; van filmrol ontwikkelen tot afdruk. Bariet, het papier dat puur wit intens zwart en een scala aan grijs gradaties bevat zorgt dat de foto meer diepte krijgt. Het is lang houdbaar door de vele voorschriften en procedes voor de verwerking en het heeft een museum- kwaliteit.