#THISisPrikko: Het erfgoed van Presikhaaf door de ogen van jongeren

Wat zien jongeren in de Arnhemse wijk Presikhaaf als het erfgoed van hun wijk? Sinds mei trekken 17 jongeren van Presikhaaf University op met medewerkers van het Nederlands Openluchtmuseum en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland in het project #THISisPrikko. Samen onderzoeken ze het (immaterieel) erfgoed in hun eigen omgeving.

Prikko

In deze zoektocht naar erfgoed ontmoeten de jongeren bijzondere buurtgenoten en halen ze belangrijke verhalen op uit de wijk. Ze stellen vragen bij de openbare kunst en bij ontmoetingsplekken in de wijk en ontdekken de verbindende kracht van familietradities, kleding, dans, muziek, sport en eten.

Foto's clusteren- Presikhaaf

Op donderdag 5 augustus is de lancering van de tentoonstelling over de wijk 'Prikko' in Winkelcentrum Presikhaaf. Bij de tentoonstelling ontwikkelen de jongeren ook een activiteitenprogramma, waarmee ze wijkbewoners en bezoekers meenemen in hun verhalen over de wijk.

De activiteiten vinden plaats tussen 5 en 22 augustus, de tentoonstelling is te zien tot begin oktober.

#THISisPrikko is een co-creatie tussen het Nederlands Openluchtmuseum, Presikhaaf University en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Kijk hier voor voor meer informatie.

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21 en het VSBfonds.