Training Online Zichtbaarheid: vestig de aandacht op jouw immaterieel erfgoed!

pexels-diva-plavalaguna-6937870

Hoe krijg je jouw immaterieel erfgoed bovenaan in de zoekresultaten van Google? Hoe krijg je zoveel mogelijk geïnteresseerden naar jouw website? Hoe vestig je het hele jaar door de online aandacht op jouw gemeenschap? In deze training wordt ingegaan op de mogelijkheden rondom het vergroten van de online zichtbaarheid van jouw immaterieel erfgoed.

Tijdens deze sessie buigen we ons over zoekmachineoptimalisatie, ofwel de vindbaarheid van je website in Google. Wat werkt en welke tools heb je daarvoor nodig? We nemen een kijkje in een dashboard als Google Analytics, een tool waarmee je bezoeken op je website kan monitoren. Ook krijg je praktische tips op het gebied van SEO: hoe richt je je website zo optimaal mogelijk in? 

Verder bespreken we hoe je zichtbaarheid op social media bij kan dragen aan je online zichtbaarheid. Wat zijn de voordelen van een contentkalender en hoe vergroot je hiermee de traffic naar je website? En hoe meet je deze bezoeken? 

Deze training is bedoeld voor erfgoedgemeenschappen die een website hebben of van plan zijn een website te (laten) ontwikkelen en benieuwd zijn naar mogelijkheden meer uit hun website en social media te halen. De training wordt gegeven door Bas Visscher, medewerker communicatie bij KIEN.

De training vindt online (via Teams) plaats op 28 juni, van 16.00 tot ca. 17.30 uur. Schrijf je hier in (klik voor de link naar het aanmeldformulier). Geef bij het aanmelden ook aan waar je in het bijzonder behoefte aan hebt. Zo kunnen we het instapniveau van de training goed bepalen.

Alle rechten voorbehouden