Immaterieel erfgoedweek bij de Reinwardt Academie

WhatsApp Image 2023-09-26 at 09.47.47

De week van 18 september stond voor eerstejaarsstudenten van de Reinwardt Academie voor Cultureel Erfgoed in het teken van immaterieel erfgoed. Naast hoorcolleges, werkgroepen en een interview met een immaterieel erfgoedbeoefenaar bezochten de studenten op vrijdag 22 september het Nederlands Openluchtmuseum.

Een van de hoogtepunten van de dag was de ontmoeting met Anansiverteller Wijnand Stomp. In het auditorium nam Wijnand de studenten mee in de wereld van Anansi de spin, vertelde een Anansiverhaal en ontleedde met de studenten aan de hand van een animatiefilm de (koloniale) geschiedenis en betekenissen van Anansi. En hoe dynamisch de verteltraditie is. De verhalen worden aangepast aan de plek waar ze verteld worden en veranderen mee met de tijd.

Tijdens het museumbezoek werkten de studenten ook aan diverse opdrachten, zo analyseerden ze waar er voor het museum nog kansen liggen op het gebied van immaterieel erfgoed. De studenten die de beste ideeën hebben aangeleverd gaan hierover op 3 oktober in gesprek met medewerkers van het museum.

Alle rechten voorbehouden