Immaterieel Erfgoed in Overijssel

De afgelopen jaren heeft het Kenniscentrum samengewerkt met de provincie Overijssel met als doel het immaterieel erfgoed in de provincie te versterken. Dit is onder andere gedaan door het documenteren van het erfgoed in de provincie, het aanbieden van trainingen waarmee gemeenschappen worden ondersteund bij de borging van hun erfgoed en door een dertiental Overijsselse gemeenschappen op te nemen in het project IE-spotten.

Tijdens een werkbezoek afgelopen zomer van gedeputeerde Roy de Witte aan het Kenniscentrum is door beide partijen de intentie uitgesproken de samenwerking te willen continueren. Daarom heeft het Kenniscentrum afgelopen december een aanvraag ingediend om door te kunnen gaan met activiteiten in Overijssel. Wordt dus vervolgd!

Maar er is nog een laatste staartje van de activiteiten van de afgelopen jaren. Er komen nog twee workshops over immaterieel en educatie waarvoor de aanmelding nog niet gesloten is. Dus kom je uit Overijssel, heb je behoefte aan inspirerende voorbeelden en kan je wel wat tips gebruiken voor het ontwikkelen van lesmateriaal?

Kom dan op woensdag 8 óf donderdag 9 februari naar de workshop ‘Immaterieel Erfgoed & Educatie’. Je krijgt dan, naast een hoop inspiratie en tips, ook suggesties voor de manier waarop je je lesmateriaal bij de scholen kunnen krijgen. Beide workshops worden verzorgd door Willemijn Zwart van bureau Komvoor en opgeven kan via deze link: Workshop Immaterieel Erfgoed & Educatie - Erfgoed Platform Overijssel

Alle rechten voorbehouden