Beschrijving

Elke twee jaar wordt in Haarlem in juli de honkbalweek georganiseerd door de Stichting Honkbalweek Haarlem. De speciale sfeer, een combinatie van tophonkbal, sociale contacten, geflankeerd met muzikaal en ander entertainment hoort inmiddels bij de Haarlemse cultuur: iedere twee jaar is het Pim Mulier stadion de plek waar de internationale honkbalfamilie elkaar ontmoet. Veel wedstrijden in een korte tijd, een fijn foodcourt waar allerlei lekkernijen te krijgen zijn, dagelijkse muziek, live en met een DJ, dit alles zorgt voor een unieke festivalsfeer.

In 1961 werd de eerste Honkbalweek gehouden, uniek in Europa, het Nederlands Honkbalteam speelde tegen Amerikaanse legerteams uit Europa. Deze traditie is in de loop der jaren uitgebreid met deelnemers uit andere continenten, veelal landenteams.

Inmiddels hebben we de 30e editie gehad, van 8-15 juli 2022. Die werd een groot succes, niet alleen sportief, want Nederland versloeg in de finale Curaçao, maar ook qua belangstelling en sfeer. De honkbalweek heeft ruim 35000 toeschouwers in 8 dagen gehad en 180.000 clicks op de live-stream. Kijk voor een impressie op https://www.youtube.com/watch?v=YBT8FGReXxw

Ook uniek is dat het evenement door ruim 125 vrijwilligers wordt georganiseerd, van wie de meesten dit al (tientallen) jaren doen. De bevlogenheid om dit Haarlems Honkbalfeest te laten voortbestaan wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

Stichting Honkbalweek Haarlem
Jaap Edenlaan 3