Ambacht in Beeld Festival op 24 en 25 september

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland aanwezig op festival voor ambachten

Op zaterdag 24 en zondag 25 september vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. In de grote loods delen ambachtslieden hun kennis en vaardigheden met het publiek tijdens workshops, masterclasses en demonstraties. Bezoekers van alle leeftijden ervaren op het festival hoe het voelt om iets met je handen te maken. Het festival wil zo ‘op een interactieve manier werken aan de waardering en erkenning van ambachten en vakmeesterschap onder een breed publiek’. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is aanwezig met een stand.

Bezoekers van het Ambacht in Beeld Festival kunnen bij de aanwezige medewerkers van het Kenniscentrum terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over het begrip immaterieel erfgoed, over het borgen (ontwikkelen, promoten, doorgeven) van immaterieel erfgoed en wat het Kenniscentrum hierin kan betekenen. Aan de hand van een audiovisuele installatie worden bezoekers gewezen op de betekenis en waarde van immaterieel erfgoed.

Tijdens deze achtste editie van het Ambacht in Beeld Festival is er naast (her)waardering van verdwijnende ambachten, specifiek aandacht voor drie sociaalmaatschappelijke thema’s: urgente beroepen, diversiteit en duurzaamheid. Dit jaar wordt het thema diversiteit benadrukt door ambachten uit verschillende culturen. Het festival stimuleert een duurzame werkwijze door middel van spaarzaamheid met materialen, onderhoud, reparatie, recycling van materialen en het maken van bewuste keuzes in de consumptie.

Locatie: NDSM Loods Amsterdam-Noord
Datum: zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 van 10:00 tot 18:00 uur