The Network of Intangible Cultural Heritage (ICH) shows the variety of cultural expressions that communities, groups or individuals themselves recognize as intangible cultural heritage. They have registered this ICH in the Network. The Dutch Centre for Intangible Cultural Heritage is therefore not responsible for the content of the description.

Description

Ringsteken of ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men, gezeten te paard of vanaf een aanspanning, een lans door een ring probeert te steken. Elke ring is punten waard en na een aantal rondes wordt aan de hand van de meeste punten de winnaar bepaald. Deze traditie, die in sommige streken als sport beoefend wordt, komt voor in delen van Nederland, Duitsland en Denemarken. 

Het in Bakkum is een traditioneel evenement dat al 31 jaar georganiseerd wordt, waarbij deelnemers met hun mooie koetsen, oldtimers en paarden strijden voor de felbegeerde wisselbekers. Na afloop gaan zij met veel mooie herinneringen weer naar huis. 

Ringsteek Comité Bakkum heeft als doel om deze traditie voort te zetten, omdat deze dag veel samenhorigheid en reuring brengt in het centrum van het mooie Bakkum. Ons doel is om een onvergetelijke dag te organiseren voor jong en oud. 

Ringsteken Bakkum vindt altijd plaats op de laatste zondag van juni. Het gehele bestuur werkt op vrijwillige basis met veel passie aan dit evenement.

 

Contact

Ringsteek Comité Bakkum
Bakkum
Noord-Holland
Website