The Network of Intangible Cultural Heritage (ICH) shows the variety of cultural expressions that communities, groups or individuals themselves recognize as intangible cultural heritage. They have registered this ICH in the Network. The Dutch Centre for Intangible Cultural Heritage is therefore not responsible for the content of the description.

Description

Corso Frederiksoord is al een traditie sinds 1960. Van generatie op generatie wordt het bouwen van praalwagens overgedragen. Bloed, zweet en tranen komen daarbij kijken. Dit alles zorgt voor sociale verbondenheid; de meeste inwoners van Frederiksoord, Nijensleek, Wilhelminaoord, Vledder en Wapserveen e.o. zijn wel op de één of andere manier betrokken bij Corso Frederikoord.

Corso Frederikoord heeft een eenduidige ambitie. Ze wil het kleurrijkste, gezelligste, vrolijkste en fleurigst bloemenfeest zijn in Frederiksoord en omgeving. Waarbij Corso Frederiksoord  bezoekers, niet alleen uit de gehele Gemeente Westerveld, maar ook de omliggende gemeenten trekt om een bezoek te brengen aan de optocht op zaterdagmiddag/ avond en de nieuwe, hopelijk nog groter groeiende Mozaïekfietsroute op zondag.

Corso Frederiksoord wil een belangrijk visitekaartje in de Gemeente Westerveld  zijn dat zowel innovatie als traditie verbindt. Eén waarbij onze lokale gemeenschap breed tot bloei komt onder de paraplu van Corso Frederiksoord, met een rode draad van bloemen,  een interactief dahliaspektakel. 

 

 

 

 

Contact

Floralia Corso Frederiksoord e.o. / Corso Frederiksoord
Hoofdweg 58
8383 EH
Nijensleek
Drenthe
Netherlands
Website