The Network of Intangible Cultural Heritage (ICH) shows the variety of cultural expressions that communities, groups or individuals themselves recognize as intangible cultural heritage. They have registered this ICH in the Network. The Dutch Centre for Intangible Cultural Heritage is therefore not responsible for the content of the description.

Description

 

Een fleurig, vrolijk en gezellig evenement met schitterende praalwagens, prachtige mozaïeken en een geweldig juniorcorso: van de jonge kinderen die meelopen in de optocht met zelfgemaakte creaties, van step tot versierde skelter en tieners die zelf een mini corsowagen hebben gebouwd en geprikt met dahlia's . Het corso zit immers in de genen en wordt van generatie op generatie overgedragen: Dat is Corso Frederiksoord!

Het gezelligste Corso van Nederland dat ieder jaar in het 2de weekend van september wordt gehouden.  

Op zaterdagmiddag is de rondgang met praalwagens onder muzikale begeleiding van blaaskappelen en muziekverenigingen. Figuranten lopen, dansen en springen op en rondom de wagens. ’s Avonds is het prachtig verlichte avondcorso.

Op zondag is de Mozaïekroute. Deze voert door de dorpen van Frederiksoord en omstreken met onderweg mozaïeken en andere fleurige creaties, livemuziek, foodtrucks en activiteiten voor jong en oud.

 

Contact

Floralia Corso Frederiksoord e.o.
Hoofdweg 52a
8383 EH
Nijensleek
Drenthe
Netherlands
Website